Wyszukiwarka:
Wademekum Turysty
Najlepsze miejsca na rodzinne wakacje w Europie, które warto rozważyć
person Redaktor date_range 2025-07-23 remove_red_eye 486
Co warto zabrać na plażę? Niezbędnik plażowicza
person Redaktor date_range 2025-07-14 remove_red_eye 428
Apartament Niechorze. W tym roku spróbuj domków wakacyjnych!
person Redaktor date_range 2025-06-30 remove_red_eye 427
Ubezpieczenia turystyczne - niezbędny element każdej podróży
person Redaktor date_range 2025-06-11 remove_red_eye 709
Czy wiesz że?
Obecnie jednym z największych rarytasów oraz składników wyrafinowanych dań kuchni francuskiej jest ślimak winniczek (Helix pomatia). Warto jednak wiedzieć, że jeszcze sto lat temu stanowił on stały element diety głównie ludzi najuboższych. Ich mięso jest chude, ale bogate w białko, magnez, wapń czy jod. We Francji ślimaki jada się przez cały rok, ale najsmaczniejsze są wiosną, gdy zawierają najmniej soli wapiennych, nadających niepożądany "smak jesieni".












